Plans 4 the Weekend

Hej hej!
Snart är det helg, det betyder att jag snart kommer åka till Vingåker på inflyttningsfest. Visst inte förrän på lördag, men ändå! Jag tror att det kommer bli kul och kanske efteråt kommer det bli så att jag åker till Eskilstuna och stannar där i några dagar. Hälsa på min bästa vän från Smålandstiden! Therese och jag träffas allt för sällan nu nämligen och nu när jag ändå har tid att ödsla kan jag ju lika gärna åka dit och hälsa på :-) Det får vi dock se hur det bli med, vägen till Vingåker går inte genom Eskilstuna och därför kommer vi i så fall behöva mötas halvvägs.. Jag hoppas att det blir av!


Therese & moi, från när jag fortfarande bodde i Småland (och hade mörkt hår ^^)


Lite irriterad just nu

Ååh nu har jag visst använt mer än 90% av internets datavolym vi betalar för...
När internet väl blir bra.. tar det slut istället.

Vampire Diaries

ååh jag verkligen njuter för att mitt internet äntligen vill samarbeta! För första gången har jag kunnat titta på webb-tv hemma, och det var inte segt för fem öre!! :D:D:D jag nästan tjuter av lycka! Tänk er 3år av ett snigelsegt internet..

Vad jag såg på webb-tv var Vampire Diaries, vi har inte 6an och jag ville veta vad det var för något när det var reklam för den på 3an.
Nu har jag sett de tre avsnitten som än har blivit upplagda. Efter första avsnittet trodde jag att det bara skulle vara som en billig kopia av Twilight (fast som serie då), men efter alla tre började jag faktiskt tycka om serien. Visst det fanns tillfällen då allt kändes lite krystat men han som spelar Damon är ju bara så snygg. Så detta måste jag fortsätta att se på. haha fin orsak va? ;)


Han till vänster.....mums! ;D

En smoothie på morgonen (recept + bild)

Igår började jag min dag med att göra en god smoothie. Jag ville träna direkt på morgonen och då måste man ju få i sig någon typ av energi som kroppen lätt kan absorbera, därför valde jag att göra en smoothie.
Jag har aldrig gjort det förut, men jag tyckte att jag lyckades bra ändå. Den var otroligt god och jag kände att jag fick energi nog för att träna, men själva "portionen" kanske blev lite väl stor. Kanske lagom för två!?


Den var väldig lätt att göra!
Jag tog:
1 banan
1 liten blodapelsin
1 rågad tesked torkade tranbär
1 rågad tesked honung
+ lätt-fil efter behag


Jag blandade alla ingredienserna i en liten, men hög bunke, med en mixerstav tills jag fick konsistensen jag ville ha.
Sen hällde jag allt i ett stort glas och så var det bara sen att dricka och njuta :)

Lek i djup snö

Det är rätt mycket snö ute! Jag har därför skottat lite idag.. när jag var klar med det tog jag vår stora skottskyffel och åkte ner på den längs vår uppfart. Jag kunde bara inte låta bli! Vi har inga pulkor längre så det tog jag som en nödlösning ;). Jag brukar inte tycka att det är så jätte kul att leka i snön, men i dag fick jag ett ryck.. jag åkte "pulka" och slängde mig i snön utanför husen och lekte runt lite där med. Det var hur kul som helst! Och snön var inte så kall som jag trodde att den skulle vara heller faktiskt. Så detta kommer jag säkert göra om snart Haha


Jag står upp, helt och hållet. Snön är alltså väldigt djup, tänk på att jag är 180cm lång också!


Snabbt för en gångs skull

Det är inte så jätte bra att mitt internet fungerar bra för en gångs skull. Det gör att jag inte vill stänga av datorn, det finns ju så mycket kul att göra! Men klockan börjar bli väldigt mycket så jag måste stänga av..
Varför kan det inte bara vara så här snabbt varje dag? Nu kan jag ju t.o.m. titta på youtube klipp! :O:D
Mitt internet är alltså annars för segt för att kunna se på det, tänk er då också att andra sidor är inte speciellt snabba att ladda upp... ojojoj! Det är väldigt svårt att dra mig härifrån nu!

En underbar blandning av människor

Hejsan!
Sorry för en otroligt sen uppdatering! Den kommer inte innehålla några bilder heller, jag som är så smart och tar bilder med mobilen inser inte förrän föräldrarna gått och lagt sig att usb-kabeln till mobilen ligger i deras rum..

Men i alla fall kan jag berätta lite om gårdagen..

Jag träffade underbara Veronica 10.30, eller kanske närmare kvart i pga förseningar i tågtrafiken.
Veronica hade sitt barn med sig som nu är 15månader. Han är verkligen hur gullig som helst! Och även att vi gick runt i flera timmar var han hur lugn som helst, en liten retsticka är han dock. Jag hostade till en gång och efter att jag gjorde det, gissa vad han gjorde!? Han härmade min hostning! :P
Aja, Veronica och jag hade chansen att prata igår, om allt och ingetting. Jag saknar verkligen att kunna göra det med henne. Hon bor ju ända upp i Falun nu så det är inte det lättaste att komma och hälsa på bara sådär.
Det kommer nog bli så att jag åker upp och bor hos henne när jag ska plugga körkort, så det längtar jag till! :-)


Sen på eftermiddagen, då jag satt i min gamla skola och väntade på att Linda skulle sluta sin lektion träffade jag min absoluta favoritlärare från tiden då jag gick där. Det var verkligen hur kul att få se henne igen! Få höra lite hur det var med henne och så :)
När jag träffat Linda och vi hade kommit fram till Heron City efter lite förseningar i tågtrafiken (igen) gick vi direkt och hämtade våra biobiljetter, jag fick stolen i mitten av mitten :D. Innan bion började så åt vi sushi som planerat. Det är verkligen en av mina favoriträtter! Jag menar; hur kan man inte gilla det? Så jag njöt i alla fall när vi åt det
och blev mätt och belåten av mina tio bitar. När vi satt på bion behövde jag (dels)därför inte äta en massa snacks utan jag nöjde mig med en loka och en enstaka läkerol. Där var jag faktiskt stolt över mig själv, om jag säger så här: "Jag gillar söta saker" kanske ni förstår varför.

Ursäkta igen för att det inga bilder i detta inlägg blev.
dessa bilder tog jag!

The Story Will Be Told Tomorrow

Det har varit en lång, men otroligt kul och trevlig dag idag! Nu är jag i alla fall helt slut efter alla förseningar i sl-trafiken, allt gående fram och tillbaka m.m.
Så vad jag har planerat nu är att byta om till nattkläder, tvätta bort sminket och sedan falla mer eller mindre raklång ner i sängen.
Jag är inte van att gå upp 7.30, så hur länge jag sov inatt vill jag inte prata om, men man kan säga så här: mycket sömn blev det inte. Så här sitter jag nu halvt död och ville bara egentligen berätta att jag berättar allt om dagens bravader imorgon!

Mer bilder

Jag börjar bli lite trött på att inte ha några bilder på min nya dator. Jag har visserligen en extern hårddisk med en massa bilder, det är dock inte några nya bilder direkt.. jag har nämligen varit rätt dålig gällande bildtagning. Men nu märker jag att jag måste bli bättre på det! Jag gillar ju att titta på bilder, det är ju också bra att ha till bloggen, så varför har jag inte varit bättre på det? Jag får väl ta mig själv i kragen härdanefter helt enkelt. Jag får börja imorgon då jag ska träffa både Veronica och Linda.

Det var way to long ago jag träffade Veronica så nu när hon är i Stockholm måste jag ju passa på att träffa henne. Hon har därför förmiddagen med mig imorgon. Åh det ska bli så härligt att få träffa henne!

Sen ska jag ju som sagt med Linda på bio, det ska också bli kul! :D:D

Jag känner på mig att morgondagen kommer att bli en bra dag!


En Minst Sagt Intressant Träning

Nu är jag hemkommen från dagens träning. Jag har hunnit få i mig mat att äta samt duscha så nu sitter jag här i morgonrocken fräsch, mätt och belåten.
Dagens träning var minst sagt intressant, för min del i alla fall!

När jag kom till träningslokalen tog jag upp min netbook från sportbagen och fick teorikompendium gällande Taekwondon, jag menar.. är det inte lite udda att ha med sig en dator till träningen?
Sen under uppvärmningen, då vi sprang runt i salen, fick jag världens fnissattack! Jag har ingen aning om varför, utan jag bara skrattade och skrattade! Som tur var märkte ingen det, men jag, som fnissade blev inte lite utmattad i slutet av uppvärmningen. När jag inte ville något hellre än att stanna och dricka vatten skulle vi ... snurrsparka(!?) snett genom salen, oj vad yr jag blev!! Jag var inte så jätte duktig på att sparka nämligen så det blev mest att jag bara snurrade, hahaha!
Sen när vi gorde lite mönster hade jag svårt för det absolut lättaste! Jag vet inte vad det var med mig idag, jag fick göra grunderna om och om igen utan att jag fattade något! haha, ibland är jag verkligen hopplös. När jag kom hem kunde jag de på ett försök lixom!

Oh well, sånt händer väl .. antar jag.
Nu har jag i alla fall överfört teorikompendiumet till denna dator, från min ytte pytte sak! Det känndes lite kul att sitta med två datorer på samma gång


Ringa Moder Natur?

Snö faller ner utanför mitt fönster...igen! Ska det inte sluta snart? Jag börjar faktiskt bli lite trött på att man måste klä på sig flera lager med kläder om man ska ut på en liten promenad, eller kanske åka in till stan. Det är så otympligt och tar onödig tid! Man känner sig heller inte speciellt grasiös när man ser ut som en Michelingubbe, och grasiös är vad jag vill känna mig, i alla fall mer grasiös än vad man är för tillfället :P.

Men ja.. vad ska man göra? Ringa till moder natur och fråga om hon inte kan göra så att våren kommer nu?

Om det ändå hade varit så enkelt...

Sushi och Snabba Cash

Jag och Linda har bestämt att vi ska åka till Heron City på fredag, äta sushi och titta på bio. Vi två verkligen avgudar sushi, så att de har bra sushi på Heron City gör att vi näst intill måste åka dit för att se på bio. Slå två flugor i en smäll lixom! ;)
Denna gång kommer vi att se Snabba Cash. Jag brukar inte vara så jätte förtjust i svenska filmer, så vi får se vad jag kommer att tycka om den ..  Jag hoppas på att den kommer vara bra i alla fall!


Nästa film jag bara måste se är The Valentines Day, att det är regissören bakom prettywoman som har gjort den filmen säger väl lite om själva filmen i sig... eller?

Då skolan var rolig

Puh! Jag blev inloggad! :D
Jag satt nämligen igårkväll och försökte logga in på bloggen upp mot en timme, men kom aldrig in. Det ville bara inte gå, men nu är jag här och vill berätta vad för kul jag har gjort idag.

Jag har en låda med en massa papper i min garderob från min skoltid, då menar jag hela min skoltid! Från f1:an till 3:an i gymnasiet.
Den lådan gick jag igenom idag, det roligaste att se var vad man fick göra när man precis börjat skolan. Trots att det var så länge sen man gick i 1an så kände jag faktiskt igen lite av sakerna jag hade gjort, inte på grund av att jag gått igenom papprerna tidigare utan för att jag faktiskt kom ihåg vad jag tänkte och vad uppgiften var när vi fick göra dem. Jag kommer ihåg att jag tyckte att skolan var rolig då också, jag kan förstå det, alla uppgifter man fick verkade ju hur roliga som helst! :D





Vad jag ville berätta igår var bl.a. att träningen var lika kul som jag ville att den skulle vara. Jag antar att det jag inte gillar så jätte mycket på taekwondon är när vi tränar sparring. Jag är ju för feg för att slå på andra! haha


Mums!

Min syster har på senaste tiden börjat göra hemmagjord pasta, det är otroligt gott, samtidigt som det inte ser speciellt svårt ut, det går hyfsat fort  att göra också för den delen.
Jag kommer nog fortsätta med den rutinen, efter det att Carro slutat tycka att det är roligt att laga mat (:P), bara för att jag tycker att det är så gott. Jag tycker också att det känns bättre när man vet var det har varit och vad det har varit i.

 <3

Nu ska jag snart bege mig till Taekwon-Do träningen. Jag har inte varit på den på ett tag nu, så det är dags för mig att pallra mig dit! Jag hoppas bara att jag kommer tycka att träningen är lika kul som jag brukade tycka då jag gick förra terminen..


Tips till Nostalgi

Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på en skiva som jag brukade lyssna på för ungefär 3år sedan, att lyssna på den nu får mig att blicka tillbaka i tiden till hur livet var då detta var min favorit-cd. Nostalgia!
Så som ett förslag ger jag därför att ni borde leta reda på en gammal skiva eller spellista, sätta igång den och låta minnena komma tillbaka samtidigt som ni hör de väl bekanta låtarna.

Jag tycker åtminstone att det är mysigt, och kul att sjunga med i alla låtar man inte hört på flera år!


Det är inte varje dag man möter en Hollywood-kändis

Ibland kan jag inte riktigt förstå att jag verkligen har träffat en Hollywood-kändis. En som har varit med i bl.a. House och i Twilight. Jag kan inte riktigt förstå att jag träffat Edi Gathegi, mannen som spelar Laurent i filmerna Twilight och New Moon.

Jag kommer ihåg när jag och min syster var på Sci-fi-mässan i Älvsjö och träffade Edi. Jag kommer också ihåg hur vi; på vägen hem från mässan stannade vid Heron City och tittade på New Moon på bio (för andra gången) och satt där i biosalongen och fnittrade som små flickor när personen vi just träffat syndes på den stora skärmen framför oss.


Jag och Edi Gathegi, Edi Gathegi som Laurent

Gårdagens present (bild)

Det här var vad jag fick igår! Otroligt fina muggar, intesant? Ser ni att det är hjärtan i "Kärleks te" såå otroligt fint tycker jag. Jag är en otrolig sucker när det gäller gulliga detaljer, och detta var ju supersött! <3


En egenkär alla hjärtans dag ;)

Egentligen ska man tillbringa sin tid med sin käraste idag. Jag har visserligen idag, hittils, städat huset efter igår då jag hade över lite gäster för att fira mig. Men nu är jag klar med städandet så, jag som är singel, pysslar om mig själv. Naglarna är målade, jag har tänt doftljus, ska snart sätta mig med en bok, inlindad i en filt och dricka thé.

Igår fick jag lite presenter, de kunde inte varit mer "spot on"! Jag brukar nu för tiden dricka mycket thé i samband med läsningen, och igår fick jag två stooora och jätte fina thé-muggar + två påsar med olika lösthé-sorter (yum yum!).
När jag dricker thé så vill jag alltid har den största koppen som finns i huset, så just att jag fick stora koppar gjorde ju presenten bara ännu bättre! Som sagt verkligen spot on!! Tack ännu en gång Amanda, Iris och Jossan! <3

Inte bara att jag tar hand om mig själv och lyssnar på vad jag vill göra idag så fick mamma, av pappa, en blu-ray dvd i alla hjärtansdagpresent. Det var en konsert av Andrea Bocelli (de ska gå på hans konsert när han kommer till Sverige också, så verkligen en jätte söt present!) I alla fall så tittar de på den nu så jag har underbar musik inne i mitt rum eftersom tv:n är precis utanför! 
Jag är i en jätte härlig stämning nu bara för det, så detta blir nog en underbar dag för mig.. som en fortsättning på en underbar kväll/natt! :)


Temat igår var LBD ;)


Förberedelser inför kvällen

Ikväll ska jag ha en fest hemma hos mig, för att fira min födelsedag. Festen kommer inte bli jätte stor vilket jag tycker inte gör något. Då kan det bli för mycket att oroa sig för... men nu tror jag att vi blir ett lagom antal så att jag kan ta det lugnt och njuta av festligheterna. Men nu, nu är jag inte lugn, nu dammsuger jag och fixar de sista sakerna innan gästerna kommar ramla in ikväll.. oj då, det påminner mig! Jag har inte bestämt vad jag ska ha på mig :/. aja jag få se till att jag blir klar med allt fort som möjligt att jag sedan hinner lägga lite tid åt klädvalet med!

gotta go!

Äntligen!

Nu har jag äntligen fått datorn! I love it! Den är stor, har bra skärm och är fin, den har även lite roliga finesser så jag är verkligen överlycklig just nu!
Nu ska jag bara lära känna datorn och sen kommer jag äntligen förhoppningsvis komma i bättre banor gällande bloggandet. I will do and try my best!

btw. Idag var första gången jag var på systemet! Det var jätte kul tyckte jag! Det visade verkligen att jag uppnått ett nytt stadie (mer eller mindre) i mitt liv, jag får lixom gå in i en affär och handla där jag aldrig varit tillåten att göra det förut. But from now on it's a free pass there!
Jag kommer ihåg när Malin berättade för mig om första gången hon köpte dricka där, hon fumlade, vad jätte nervös och hade sig. Jag, och andra sidan gick in med ett stort leende på läpparna och kunde inte vänta till att få visa mitt legg i kassan och komma ut med min egenköpta dricka! Jag blev t.om. grattad av kassörskan så jag hade en vädigt trevlig första upplevelse av Systembolaget :D

Jag är på otroligt bra humör just nu, så när Malin kommer hem till mig lite senare idag kommer hon säkert bli smittad av det och därmed också bli glad. Jag älskar när man kan få andra att känna sig lyckligare genom att själv bara vara glad, det är verkligen inget svårt och oj, så uppskattat det är!



 


Let the Sun Shine On Me!

Vilket otroligt härligt väder det har varit ute idag! När jag vaknade såg jag hur ljust och härligt det verkade ute. Så fort jag hade ätit min frukost, klädde jag därför på mig en jacka och skor, tog med en kopp kaffe och gick ut på verandan utanför dörren och satte mig där i solen och läste en bok.
Det var det härligaste och mysigaste jag varit med om på länge! Jag hoppas verkligen att dagarna härdanefter kommer att bli lika soliga och härliga, så att jag kan fortsätta att vara ute och insupa den underbara solen.

En snabb fråga..

Vad tycker ni om designen på bloggen?

Idag, Onsdag

Nu är jag precis hemkommen från arbetsförmedlingen, där träffade jag en jobbcoach och pratade om hur man ska bygga upp ett cv. Även att man hade en någorlunda idé till hur man skulle gå till väga sen innan, tyckte jag ändå att det var otroligt lärorikt!
Mina planer för resten av dagen är att försöka plocka undan lite här hemma inför helgens fest. Inte speciellt kul när det gäller sådana förberedelser, men det är sådant som behövs.

Definitely Dead

Nu blir det till att läsa denna bok.. sen har jag två till i samma serie hemma att läsa. Med andra ord, jag har lite tid framför mig att ockupera med bokläsning ;-)
Jag avgudar verkligen dessa böcker! <3

Happy

Hej alla underbara!
Idag är jag på otroligt gott humör, jag känner för att hitta på något kul. Men vad kan det vara? Jag funderar på att åka in till stan, åtminstone en snabbis och köpa böcker. Det kanske inte låter som en jätte kul grej för andra, men för mig är det helt underbart! Speciellt när jag är så inne i bok-serien som jag är (Sookie Stackhouse).
Men man kanske ska träffa någon där inne också, när man väl är där.. Vi får se hur det blir, men jag måste åka så snart som möjligt för att komma fram idag :P

Så ta hand om er!

(jag har tyvärr inte fått datorn än, den skulle komma i lager imorgon så blir tyvärr ingen bild nu)

Den stora överraskningen

Hejsan allesammans! Jag berättade att det skulle ske en förändring här igår. Jag var tyvärr inte hemma igår förän typ 00.00 vilket betydde att jag bara ville hoppa till sängs och inte fippla här.

I alla fall så är förändringen, som ni troligtvis märkt, att jag har tagit över bloggen helt! Men jag kommer fortsätta under samma bloggnamn, jag tänkte att det skulle gå bra eftersom det finns dem som kallar mig just Lima! And my name is Li-Martina.


Annars vill jag berätta att min helg har varit helt underbar! Det började i fredags då jag var hos mina grannar och badade i deras stora utomhus-jaccuzzi under den stjärnklara himlen med dricka och prat.
Dagen efter så åkte jag näst intill direkt efter att jag blivit väckt hemifrån för att hälsa på mina kusiner, gratta en av dem som fyller år, idag visserligen. Sen blev det hem till Linda, sen hem till Alex och fira lite (det var jätte kul där) och sen blev det utgång till Grodan Sergel, helt underbart kul hade jag där!!
Jag sov hos Linda natten till igår, jag blev väckd av min kusin som kom och hämtade mig ungefär en halvtimme/timme senare. Sen begav vi oss ut med bilen... Hem till dem, hem till mig (i tio minuter ung.) sen till dem igen, till Malin och sen till bio. Jag och Malin tittade på "Men Who Stare At Goats" med George Clooney och Ewan McGreggor. Sen var det hem vi begav oss, hemma var jag runt 00, som jag berättade. Som en underbar avslutning på min dag läste jag en bok jag avgudar!

That was my birthday weekend! And I adored it!


Här var jag hemma hos Alex, innan vi gick till Grodan :)


Ny ålder, nya tag - Li

På söndag kommer det hända saker på den här bloggen!
Det är då min födelsedag och jag vill göra det till en fresh start. Många gör ju så till nyår, men jag anser att födelsedagen är en större dag, det betyder ju att man levt i ett exakt antal år. Jag blir 20 och vill därmed ta på mig nya uppgifter och ansvar.

Mer än så här kommer jag inte berätta om vad som kommer hända, det är bara att vänta och se ;)

Släktfest - Li

I lördags hade jag och min syster "släktfest" hemma. Vi hade över släkten (såklart) men också våra grannar och lite annat folk. Jag hade det väldigt trevligt, vi åt middag, pratade och drack. Lekte lite med småbarnen också och öppnade presenter. Jag fick pengar, parfym, biobiljetter en flaska xanté och whiskey glas, hur bra presenter som helst! :)

Igår (min systers födelsedag) åkte jag, hon och Malin till bio och tittade på Precious. Den var otroligt bra, tung, men bra! Jag vet inte direkt vad mer man kan säga om filmen :P Men jag ångrar i alla fall inte att vi tittade på den!

Nu är det för mig bara 6 dagar kvar tills jag fyller år... Jag kan inte förstå det!