Lite överraskningar - Li

Min gudmors syster bor i Italien och de var här i Sverige hos oss i somras. Då fick jag mailadressen till systern, men den har varit försvunnen hur länge som helst. När jag letade efter den idag i mina föräldrars rum hittade jag ett kuvert adresserat till mig, med ett frimärke från 2006. Det visade sig vara en gammal julklapp till mig

Det var lite kul att erfara.. extra pengar skadar ju aldrig ;)
jag kan även lägga till att jag hittade adressen. Fast det var bara onödigt då jag hade fått ett mail från henne igår :P haha

Ingen dator..än

Nu är jag måttligt avundsjuk på pappa! Inte nog med att jag inte hittade datorn jag ville ha, köpte min far en systemkamera till sig själv. En systemkamera som är rätt så mycket bättre än min.. fast jag är ändå bättre än honom på att ta bilder och det kan han inte ta ifrån mig! ;) Haha

Jag har inte så mycket annat att berätta från idag förutom att jag har bestämt mig för en sak som förhoppningsvis kommer ske!

Peace

En tidig födelsedagspresent? - Li

Hejsan
Nu är jag på väg in till Södertälje, vi ska titta på en dator till mig. En som är lite nyare än min snart fyraåriga dator och en som har lite större kapacitet än min netbook.

Om vi hittar någon blir det en lite tidig tjugoårspresent till mig :-)

Snart är det dags igen - Li

Det nya året är snart här.. Jag kan inte riktigt förstå det. Det känns inte som att det var ett år sen vi satt inne på Radisson sas och drack drinkar.

 Jag och Malin diskuterade precis hur det nya året ska infiras. Det är fortfarande väldigt osäkert hur det blir, men jag tror ändå att jag har en idé. I hope it's a good one too ;)

Btw. Malin nämnde att hon ska ha som nyårslöfte att uppdatera bloggen bättre (ehm..). Hon får därmed lite tid på sig att börja uppdatera denna blogg, annars fortsätter jag med den själv helt enkelt. Jag har tålamod, men någon gång får den ta slut. Så vi får se hur det blir helt enkelt...En blogg enbart av Li, eller en gemensam blogg fortsättningsvis?

Långt hår ska det vara

Jag har kommit fram till att jag passar bäst i långt hår. Under hela eftermiddagen har jag suttit och tittat på en massa bilder jag har på datorn. Jag har inte tyckt att jag haft speciellt kort hår på länge, men när jag såg bilderna såg jag att jag faktiskt hade rätt kort hår för inte så jätte länge sen. Efter att jag sett dessa bilder kom jag fram till att jag definitivt trivs bäst i långt hår.

Visst är det fint

Följ bloggen

Följ min blogg med bloglovin

Ny design - Li

Nu har jag precis ändrat lite av designen i bloggen. Vad tycks?

Nackspärr - Li


Måste bli en repris snart igen - Li

Godmorgon!
Inatt var jag som sagt ute, det var jätte trevligt faktiskt. Jag och malin kom hem ungefär 03.45 så jag borde vara sovandes nu, men jag vaknade av att min nacke gjorde väldigt ont och jag kunde inte somna igen så här sitter jag.

I alla fall så var det otroligt kul att få träffa alla igen och jag hoppas att det kommer göras igen, snart!

Äntligen en del av traditionen - Li

Hejsan bloggen!
Idag är det juldagen och det finns ju en tradition att man ska ut och festa då, fira att julen är över?
Det här är dock första gången jag gör det. Förut har jag antingen varit för ung eller sjuk, men nu har jag åldern inne och jag har äntligen blivit frisk så idag ska jag hänga med ut.

Det kommer nog bli jätte kul, jag får vara med alla mina vänner!


Jag vill även passa på att önska er en 


Christmas 2009

När det gäller olika högtider så älskar jag att klä mig enligt temat på högtiden. På det sättet är jag lite barnslig, på julen är jag lite extremare än vanligt dock. Jag går runt med en stor tomteluva på huvudet som jag bara avgudar.
Men är inte det kul att man engagerar sig i högtiden lite extra? Jag tycker det i alla fall och kommer troligtvis alltid att göra.

Jag tycker även om att pynta, så i vårt hus var det jag i år som stod för detta. Denna blev jag extra stolt över!

God Jul! - Li

Åh vad jag är glad idag! Det är snö och det är jul, jag började dagen med att sätta på EMD:s julskiva, äta vörtbröd och dricka "christmas cozy" té.

Äntligen en jul som känns som jul!!

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett väldigt gott nytt år

Även vår katt uppskattar vad julen har att komma med

Vår katt har hittat ett nytt favoritställe att ligga och relaxa, titta läget och kanske gömma sig för omgivningen på. Under julgranen verkar vara det perfekta stället, jag ser honom ligga där och gosa näst intill hela tiden.

Han är min lilla gullegris, och nu för tiden är inga av mina vänner rädda för honom längre...tror jag. Haha Titta bara på honom! Hur kan man vara rädd för en sådan sötnos?


Julen är snart här - Li

Idag har jag verkligen förberett mig inför morgondagen, jag har byggt upp en massa julkänslor på olika sätt! Jag har exempelvis redan gett mig själv en julklapp, målat mina naglar i en julig färg samt insupit den fina snötäckta omgivningen

If this isn't Christmasy, then what is?

Min julklapp till mig själv - En klocka från Neptune
Juliga naglar



Äntligen en riktig jul - Li

Det ser ut äntligen ut som att det kommer bli en vit jul i år. Detta gör mig otroligt exalterad, julkänslorna är verkligen här! När snön varit frånvarande har likaså mina julkänslor varit det, så tro mig när jag säger att jag är glad över att det finns snö på backen.

Det är så här julen ska se ut!

Rekomendation! - Li

Nu är jag verkligen på otroligt bra humör! Jag har ungefär hela dagen spenderat med att lära mig grunderna i photoshop och såklart testat. Jag köpte nämligen en cd när jag var på fotomässan i Älvsjö från Moderskeppet.se, även att den bara skulle behandla grunderna känner jag att man fick ut väldigt mycket av den. Så om du inte kan photoshop kan jag absolut rekomendera den skivan! Den var inte alls dyr heller, även att den var så lätt att hänga med i.

När jag känner att något har varit givande och jag lärt mig något blir jag exalterad, speciellt när man lärt sig något där man kan se resultatet...


f.ö. så sitter jag nu och lyssnar på Agnes cd som man kunde köpa till aftonbladet. Jag skulle egentligen få den i julklapp, men de var så pass smarta att lägga cd:n innanför dörren på byrån och lät den ligga där att jag klart hitta den. Egentligen är jag inte så jätte förtjust i Agnes men måste ju ändå lyssna på skivan när man fått den och den är väl inte helt hemsk heller så det funkar ju ;)

Skönt att vara hemma.. - Li

Imorse när jag vaknade var jag härligt utvilad, då kände jag att jag inte hade fått så bra sömn på båten. Men nu är jag som sagt hemma och allt känns bra, förutom det faktum att jag tror jag har fått en liten allergisk reaktion gentemot vår julgran. Jag nyser nämligen näst intilll oavbrutet.



granen kommer från vår baksida, alltså en väldigt miljövänlig julgran (men inte Li-Martina vänlig)


En resa tillbaka i tiden - Li

När jag var på min mormors födelsedagsfest igår i Finland träffade jag en av mina kusiner jag inte träffat på typ 10 år. Han bor i Finland och är helt finsk, men för att vara finsk så är han grym på engelska. I alla fall så fick jag chans att lära känna honom igen, han var en helt annan person än vad jag kom ihåg honom som, så att veta att vi har blodsband känns väldigt konstigt. Annars står jag väldigt nära mina kusiner, jag vet typ hur de är utan och innan, men här, en kille som jag kommer ihåg som liten, blondhårig och blyg är nu stor med kort svart hår och är allt annat än blyg.

Inte nog med att jag träffat honom igår så pratade jag även med en vän till mig idag, en vän jag inte hört något av sen slutet av nian (har jag för mig), jag trodde att jag aldrig mer skulle höra något från honom så det här var väldigt kul!

Men nu tänkte jag dra till kos! Jag är otroligt trött, kryssningen har verkligen tagit på mina krafter. Så nu ska jag bara gå och göra iordning mig inför natten och sen är det dags för att sova. Kommer nog drömma mig tillbaka i tiden inatt...



Vintern är vacker - Li

Behöver jag säga mer?

En efter en försvinner

Vad är det som pågår egentligen?
Nu har Brittany Murphy också gått bort..


Hemma från ett annat Sverige - Li

Hejsan, nu är jag hemma från Finland igen! Eller ska man säga; hemma från ett andra Sverige?

När jag var i Helsingfors blev jag rätt förvånad utav hur mycket det svenska språket har influerat Finland, nedan kommer några bevis på sveriges influens

Som sagt, det var några bevis. Det skulle alltså inte vara speciellt svårt för en Svensk att klara sig där.

 

Denna bild måste jag också lägga upp, det är en bild på mina kusiner, men så här i efterhand såg jag att nattkläderna i skyltfönstret bakom var rätt... speciella

...och ett litet bevis på att jag också var där ;-)


Ytterligare en historia - Li

Igår pratade jag med pappa om att då jag brukar vara hemma hos mina grannar brukar de prata om hur ofta de brukar få hjälpa oss.

De har fått hjälpa oss med att dra upp bilar från diket två ggr, eller en gång var det mina kusiner men det var på vår uppfart så då fick de komma med sin dodge och dra.
När min syster skulle byta däck på sin bil och hon var ensam hemma fick de komma och hjälpa med bultarna.

Nu kommer de ha ytterligare en historia att berätta!
Vi åkte nämligen ner i diket nu när vi skulle åka till båten. Vi mötte en bil med släp på grusvägen hemma, det blev lite för tight helt enkelt. Jag fick ringa och störa i vad som lät lunchen och be om hjälp igen, pinsamt! :P
Man skulle kunna tro att man skulle klara sig själv när man har en fyrhjulsdriven bil, men tji fick vi

Finland - Li

Hejsan! Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på Kings of Leon's skiva, jag har precis packat klart för helgens resa till Helsingfors/Helsinki.
Jag, min familj och mina kusiners familj (mammas sida) ska åka till Finland för att fira min mormor som har fyllt 70år. Det ska bli rätt kul, då det var flera år sen sist jag besökte Finland, det är ändå något som sitter mig nära om hjärtat, eftersom vi alltid brukade åka till Finland minst en gång per år under min uppväxt. Det har blivit lite dåligt nu på sistone så jag ser verkligen fram emot detta!

Klänningen är vad jag har valt att bära till festen
Det ska vara ännu kallare i Finland än vad det är här nu så jag är glad att jag har min tjocka och mysiga halsduk som jag verkligen då inte kommer klara mig utan

Lite kul fakta:
Jag är halvfinsk, men kan inte prata finska (bara några ord)
det finns trots det ett ord som jag nästan jämnan använder på finska och det är just ordet mormor, det heter mummu (uttalas mommo) på finska och det är det jag har sagt ända sen jag var en liten smålandstös.


Jag kommer hem på måndag så då hörs vi igen. Ni får ha det så bra så länge!

Hemsk men Magisk

Vad den ljuvliga snön kan vara hemsk
Det skapar förseningar, olyckor samt förstör frisyrer. Den kan helt enkelt vara förädisk
MEN vad vore en jul utan snö?

Vi befinner oss i Stockholm-stad för tillfället, i ett mysigt café på Sveavägen. Vi sitter bredvid ett stort fönster och kikar ut, man skulle kunna tro att hela världen borde vara vit såsom det har snöat under tiden vi suttit här. Bilarna har flera centimeters snötäcke på taken och den ordinarie gråa vägen är osynlig under det vita pudret.
Snön tycker vi gör världen otroligt vacker och fridfull, den bringar tillbaka känslan från barndomen. Då man om Julen väntade på att tomten skulle komma frampulsande genom snön..

För att inviga att Julen äntligen är här ska vi se A Christmas Story på bio.



Ha en riktigt mysig dag och uppskatta det fina med snön även fast den för med sig sina nackdelar ;)

My days & "dates"

Godmorgon!
Nu sitter jag återigen på mammas arbete och väntar på att det ska bli tid för mig att bege mig till tåget. Det har nästan blivit en vana för mig nu

Jag ska in till stan och träffa Malin, kanske Natha också. Vi ska köpa skor och jag ska köpa ny makeup, skönt att man har en rabattkupong till kicks ;-) Men min mascara skulle jag inte vilja byta ut för något i världen! Jag gick i snöstorm häromdagen och blev dyngsur i ansiktet, min foundation rann av men mascaran hade inte rubbats. I love my "fiberwig mascara"!
I förrgår var min dag helt lovely, som jag berättade innan. Jag var först på fika med flera av mina kompisar, även att det först var bestämt att jag och Amanda bara skulle träffas blev vi en hel bunt med tjejer som gick till det trevliga Cafét backpackers (som är i anslutning med vandrarhemmet vid samma namn).
Efter det skulle jag egentligen hem, jag skulle bara träffa Malin en snabbis för att få påsen jag glömde hos henne när jag sov över där, men hon och Natha fick med mig på en till fika. Vi gick till Café60 som verkligen är hur bra som helst!

Amanda och jag, vi som egentligen bara skulle träffas den dagen

Det har blivit mycket thé för mig på sista tiden

Igår träffade jag min underbara Josefin också. Underbart att få se henne igen efter all denna tid

Jossan! <3


Just Lovely! - LI

Jag har lite bråttom, ska om några minuter gå till tåget för att åka och träffa Jossan i stan, så jag kan inte lägga upp bilder och så från igår. Jag måste ändå få säga att igår var verkligen en underbar dag!

och nu är jag rätt exalterad efter att äntligen få träffa Josefin igen efter hennes tre månader på Malta

Jag ser det snöa..

Nu är man äntligen hemma från en lång dag/kväll i stan. Dagen har varit underbar, jag har både hunnit handla julklappar och träffat Li-Martina och Natha :) Var tvungen att ta nattbussen och sedan gå en dryga kvart för att komma hem. Promenaden hemåt var faktiskt mysigast! Jag och Natha gick arm i arm och lyssnade på härliga jullåtar medan vi såg snön falla lätt ner från himlen.. Godnatt och dröm sött, snart är det jul! :)

 LiMa



Malin och Natha - Black and White

Tips på ett mysigt ställe att äta eller ta en fika på är Café 60. Kan rekommendera deras goda sallader! ;)


Maybelline Superstay Powergloss - LI

Hade ett test med ett läppglans som ska hålla i 12h, har satt på mig det nu och klockan är 11.30 vi får se om den håller vad den lovar. If it does kanske man ska göra en liten investering och köpa hem ett exemplar

Maybelline Superstay Powergloss No160 "Glass Rose"


uppdatering
Färgen på läppglanset satt kvar ett bra tag men just det glansiga försvann rätt fort, så den kommer ej stå på min inhandlingslista.

 


En morgon i en friseringssalong - Li

Hejsan!
Just nu sitter jag på min mammas jobb (en friseringssalong) bara för att jag ska träffa två av mina underbara vänner i stan ungefär kl: 14.00 idag.

Så vad har jag gjort här i snart två timmar?
Jo jag har:
  • lockat håret
  • ätit frukost och druckigt thé
  • sminkat mig
  • laddat firefox
  • uppdaterat till en nyare version av msn
  • scannat datorn efter virus
och nu sitter jag och filar naglarna. När man har något att göra så går tiden rätt fort, så rätt som det är är det väl dags för mig att gå till tåget.. hoppas det inte är så mycket förseningar bara, vill inte stå ute i kylan och vänta!
Datorn är en bidragande faktor till att tiden rinner iväg..

Ny blogg, nya tag

Vi vill starta bloggen med detta otroligt fina uppträdande. Lyssna på texten och ta in budskapet :)


Välkommen till min nya blogg!